PRESOTERAPIJA / LIMFNA DRENAŽA

VRSTA: BEAUTY/SPORT/MEDIC
TRAJANJE: 30min

 

Presoterapija, poznata i kao aparaturna limfna drenaža, je učinkovita tehnika koja poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, te se koristi u medicinskim, sportskim i estetskim tretmanima.

Ova metoda stimulira protok limfe kroz limfne puteve i čvorove, koji imaju ključnu ulogu u filtriranju i eliminaciji otpadnih tvari iz tijela.

Aparat za presoterapiju funkcionira na principu pneumatske kompresije i sastoji se od centralne jedinice povezane s nastavcima za ruke, noge i trbuh putem različitih cijevi.

Nastavci sadrže zračne komore koje naizmjenično prolaze kroz faze kompresije i dekompresije. Pritisak u komorama je precizno kontroliran kako bi stimulirao venski krvotok i aktivirao limfni sustav. Ova aktivacija ubrzava metabolizam, smanjuje postojeće edeme te smanjuje volumen nogu i trbuha.

Kako izgleda tretman presoterapije ?

Tijekom tretmana, osjetit ćete dubinsku masažu nogu, ruku i trbuha. Odmah nakon tretmana osjetit ćete olakšanje i lakoću ekstremitetima.
Ova vrsta tretmana pomaže pri oporavku od sportskih ozljeda i kirurških zahvata, posebno nakon liposukcije.
Presoterapiju koriste trkači, plesači te mnogi profesionalni i rekreativni sportaši za brži oporavak između treninga i natjecanja, kao i za prevenciju ozljeda.
Standardni tretman presoterapije traje 30 minuta, a za optimalne rezultate preporučujemo 10 tretmana, 1-2 puta tjedno.
U Medelior centru svakom klijentu predlažemo individualni plan kako bismo postigli ciljani rezultat što je brže moguće.
Presoterapijom ciljano djelujemo na poboljšanje estetike,  zdravstvenih stanja i sportskih performansi.

 

U svrhu estetike, tretman presoterapije koristi se u borbi protiv celulita, samostalno ili u kombinaciji sa anticelulitnim tretmanima, smanjenju zadržavanja vode u tijelu, oblikovanju tijela i detoksikaciji.

 

U svrhu zdravljatretman presoterapije koristi se kod loše cirkulacije, bolova u zglobovima i mišićima, kod kroničnog umora i stresa, u menoauzi, kod hematoma, artrote i sl.

 

Kod sportske primjene tretman presoterapije smanjuje spazam i opušta mišiće, potiče regeneraciju mišića, a koristi se kao dopunska postoperativna terapija.

 

U Medelior centru, presterapiju moguće je kombinirati sa MUDPACK tretmanima za postizanje još boljih rezultata.

 

 

U kojim slučajevima se presoterapija ne preporuča?

u slučaju kožnih bolesti, epilepsije, tumora, otvorenih rana, srčanih i zaraznih bolesti, kod  povišene tjelesne temperature i bolesti bubrega, u trudnoći, kod akutne upale vena, tromboze i ugrađenog elektrostimulatora srca (pacemakera)